Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Hungarian hu
English en
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gumiszalagos gyakorlatok

Gumiszalagos gyakorlatok

Mi is az a gumiszalag?

Blogunkban ezúttal az gumiszalagokkal ismerkedhettek meg.  (Szokták még erősítő, fitness vagy pilates szalagnak is hívni.) A gumiszalagok hasznos társak az edzésben, anyaguk ellenállásának köszönhetően számos edzésformát tesznek lehetővé.

Ezekkel a különösen ellenálló gumikkal progresszív módon dolgoztathatjuk meg izmainkat - a mellizmok, a hasizmok, a kar és a láb erősítésére egyaránt alkalmasak. 

Webshopunkban számos méretű és erősségű gumiszalag megtalálható!

A gumiszalag előnyei

Az erősítő szalag segítségével új szintre tudod emelni, a fokozatos ellenállásban rejlő lehetőségeket. Kis méretének hála akár a zsebedben is magaddal viheted, így bárhol folytathatod a megkezdett edzést.

gumiszalag-gumikotel-gyakorlatok

A gumiszalaggal teljesen át tudod mozgatni a testedet és eredményesen tudod edzeni izomzatod, anélkül, hogy több időt fektetnél a napi edzésedbe. A gumiszalagos gyakorlatok előnye abból fakad, hogy lassan-alaposan tudod azokat kivitelezni, így mind testileg mind szellemileg állandó terhelés alatt leszel a feladatok elvégzése során.

A szalag rendkívül hatékony az izomzatunk erősítésében, miközben kíméli az ízületeket is.

A különböző színű szalagok, más-más erősségűek, így mindenki életkorának és edzettségi szintjének megfelelő darabot tud választani.

Kiegészítők

Az eszközhöz tartoznak még különböző fogantyúk is (pl.: univerzális, sport-, lábra helyezhető tépőzáras), melyeknek hála kényelmesebb fogás érhető el, illetve a textil anyagú rögzítő hurok segítségével biztonságosan rögzíthető bordásfalhoz, rúdhoz vagy talpunk alá.

Néhány gyakorlat kezdőknek

A most felsorolt egyszerű, de hatékony gyakorlatokkal bárki elkezdheti a gumiszalagos rezisztenciaedzést.

gumiszalag-gumikotel-gyakorlatok
  • Tartsuk vállszélességben a fejünk felett a gumiszalagot, majd két karunkat távolítsuk el  egymástól. Ezzel a gyakorlattal szépen formálhatjuk a vállat és a hátat.
  • Lépjünk a szalag közepére az egyik lábbal, majd végezzünk alkarhajlítást úgy, mintha súlyzóval tennénk. A gumi biztosítja az ellenállást ehhez a bicepszgyakorlathoz.
  • Kössük össze a szalagot - vagy szerezzünk be olyat, amelynek a végei össze vannak illesztve -, csúsztassuk a combunkra, a térd fölé, és végezzünk lábemelést hátra. Ez a gyakorlat remekül edzi a hátsó combizmokat és a feneket.
  • A szalag maradhat ugyanott, ahol az előbb. Álljunk vállszéles terpeszbe, és végezzünk szabályos guggolást. A gumi használatával számos izmunkat megdolgoztathatjuk.
  • Feküdjünk a földre vagy egy szivacsra, és végezzünk csípőemelést, közben ügyeljünk arra, hogy a lábunkat terpeszben tartsuk, így a combunk is nagyobb terhelésnek lesz kitéve.
  • A szalagot csúsztassuk a bokánk felé, a lábunkat emeljük fel térdben behajlítva, és feszítsük olyan szélesre a gumit, amennyire csak tudjuk, közben végezzünk zsugorfelülést. A lábunkat ne tegyük le, és ne engedjük össze, így egyszerre több izmot is megmozgatunk és jobban égetjük a zsírt.
  • Ezután emeljük magasra a lábunkat, és nyújtott lábbal végezzünk tárogatást. Ez a gyakorlat jót esz a belső combizmoknak is.
  • Ha végeztünk forduljunk oldalra, és oldaltartásból is végezzünk tárogatást. Ez nem csak a combokat, de az oldalsó hasizmokat is edzi.

Videós segítség

Tartalomhoz tartozó címkék: Gumi szalag