Categories

Ár

Fitnesz

Ez egy közkedvelt mozgásforma, melyen belül rengeteg sportág közül választhatunk és amelyekhez számos kiegészítő áll rendelkezésünkre. Nálunk az SMR hengertől kezdve a gumiszalagokig mindent megtalálsz!

db termék oldalanként

Fitnesz jelentősége:

Napjaink egyik nagy problémája, hogy ülő életmódot folytatunk, amelynek számos negatív hatása van az egészségre. Ezek közül csak néhányat említve: emésztési zavarok, ízületi- és gerincproblémák és még sorolhatnánk. Ezekre a problémákra nyújt részben segítséget maga a fitnesz és a fitnesz eszközök egy része.

Ez egy közkedvelt mozgásforma, melyen belül rengeteg sportág közül választhatunk és amelyekhez számos kiegészítő áll rendelkezésünkre.

Fitnesz eszközök az irodában:

Manapság az emberek nagy része egész nap egy irodában ülve végzi a munkáját. Az egészségre gyakorolt negatív hatások enyhítése érdekében sok fitneszben használt termék lehet a segítségünkre, ilyen például az egyensúlyozó párna, más néven Dynair párna vagy a fitnesz labda. Ezek főleg abban segítenek, hogy ülés közben helyes testtartást vegyünk fel, illetve mivel nem egy stabil felületen ülünk, így a hátizmainknak folyamatosan dolgozniuk kell, hogy az egyensúlyt megtartsák.

Fitnesz otthon:

Rengeteg szakember, online edzésterv és youtube videó áll a rendelkezésünkre, amelyek segítenek elérni céljainkat, figyelembe véve a testfelépítésünket és alkatunkat. Ennek előnye, hogy ha beszerezzük a megfelelő eszközöket és kellő odafigyeléssel végezzük a gyakorlatokat, akkor akár az otthon kényelméből is végezhetjük kedvenc gyakorlatainkat.

Rehabilitáció:

A fitnesz eszközök jó része kiválóan használható rehabilitációs célokra, hiszen az eszközök erőssége és ellenállása a teljesen kezdő szinttől indul. Így például a különböző gumiszalagok segítenek az izomzat fokozatos megerősítésében, míg a különböző egyensúlyozó eszközök fejlesztik a koordinációt és az egyensúlyt.

Fitnesz, mint sportág:

A fitnesz, mint „sportág” egy nagyon tág kategória, amely magában foglalja a jógát, súlyzós- és saját testsúlyos edzést, fitnesz géppel végzett gyakorlatokat stb.

Ezekhez a mozgásfajtákhoz számos sporteszközt fejlesztettek az évek alatt, amik segítik az edzések hatékonyságát, intenzitásának növelését és kényelmét, ilyen például a fitnesz szalag, fitnesz labda, fitnesz és jógaszőnyeg, illetve a különböző SMR hengerek (masszírozó hengerek).

Ez a mozgásforma nem csak az állóképességet és kondíció javítja, de erősíti a szellemet és az egészséget is.

A fitneszt nem lehet beskatulyázni egy edzőtermi, egyedül végezhető sportnak, ugyanis nagy népszerűségnek örvendenek a csoportos órák, ahol több ember együtt végzi a gyakorlatokat, ilyen például jóga vagy a spinning.

Jóga:

Napjaink talán egyik legdivatosabb mozgásformája, ez köszönhető a rengeteg testre gyakorolt pozitív hatásának. Számos jóga stúdió található már vidéken és a városokban is, ahol szakértők segítenek a feladatok helyes végzésének elsajátításában.

Webshopunkban megtalálhatóak a különböző méretű és súlyú jóga téglák, jóga szőnyegek, jóga függőágyak stb. és kínálatunkat folyamatosan bővítjük.

Spinning:

A spinning egy magas intenzitású, csoportos szobakerékpáros aerobik edzés, amivel nem mellesleg akár 700-800 kalóriát is égethetünk óránként. Kortól, nemtől függetlenül végezhetjük, ami szintén hozzájárult ennek a sportnak a népszerűségéhez.

Trambulin:

Ez az eszköz a gyerekek körében a legkedveltebb, hiszen legtöbbször számukra vásárolják meg a szülők, azonban kiváló sportolási eszköz, amely minden izmunkat átmozgatja. Az interneten számos edzéstervvel találkozhatunk, amelyek alap eszköze a trambulin.

Fitnesz henger:

Vagy más néven SMR henger egy remek kiegészítő az fitness és sport világában. A masszírozó hengerek segítségével izmaink vérkeringését serkenthetjük, aminek hatására a salakanyagok gyorsabban tisztulnak az izomrostok közül, ennek köszönhetően izmaink gyorsabban regenerálódnak. Ezen kívül a henger segítségével kiváló nyújtógyakorlatokat is végezhetünk.

A hengerek használatához szükségünk van némi tudásra és gyakorlatra. Természetesen rengeteg oktató anyag (videó és cikkek) van az interneten a használatukról.

A masszírozó hengerek különböző felületi kialakítással és keménységgel érhetők el webshopunkban. A felület kidolgozása meghatározza masszírozás mélységét, tehát egy tüskés hengerrel a mélyebben fekvő kötőszöveteket is át tudjuk dolgozni, de pont ez az oka, hogy hozzáértés nélkül akár sérülést is okozhatunk magunknak.

Kezdők számára azokat az SMR hengereket ajánljuk, amelyek felülete sima kialakítású és anyaguk puhább. Masszázs henger kínálatunkat folyamatosan bővítjük, hogy mindenki megtalálja a számára ideális keménységű és kialakítású fitnesz hengereket.

Elmondhatjuk tehát, hogy a fitnesz egy rendkívül sokrétű mozgásforma, amit mindenkinek ajánlunk. Választékunkat folyamatosan bővítjük és nagy figyelmet szentelünk az újdonságoknak.

Amennyiben kérdése maradt eszközeinkkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken és szívesen segítünk a választásban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj elsőként újdonságainkról és akcióinkról!